好教师资源网 全国中小学免费教育资源综合门户网站 欢迎您的光临!                             学科吧 | 登陆 | 加入收藏 | 设为首页| 会员中心 | 我要投稿 | RSS
好教师资源网

新教材英语【新目标】安徽省滁州市11-12学年度第二学期八年级下期末模拟试卷

.
文件类型: RAR/ZIP/DOC/PPT/SWF
文件大小
资源来源:网络收集
资源作者:文件内附
资源整理:好教师资源网
更新时间:2015-02-03
授权方式:共享资源
课件等级
受观注度
解压密码:www.xueke8.com
联系方式:暂无联系方式
评论 加入收藏 错误报告 
资源简介
     安徽省滁州市2013-2013学年度第二学期八年级 下英语期末模拟试卷及答案

  满分:150分 考试时间:120分钟

  听力:(共30分)

  1听句子。根据句子的内容和所提的问题,选择符合题意的图画回答问题,将其字母

  编号写在题号前的括号内,每小题听一遍。(本部分共5小题,每小题1分,共5分。)

  1. How does Beth feel now?

  2. What was the brother doing when the speaker watched TV?

  3. When did the movie begin?

  4. What does Sarah want to be in the future?

  5. How did Mr. Smith go to his office this morning?

  2)听对话。根据你所听到的对话内容回答问题,在所给的三个选项中,选择最佳答

  案,将其字母编号写在题号前的括号内,每段对话听两遍。(本部分共10小题,每小题1分,共10分。)

  听第一段对话,回答第6小题。

  6. How long has Lana been a teacher? __________ .

  A. For a year

  B. For two months

  C. For two years.

  听第二段对话,回答第7小题。

  7. What are they talking about? __________ .

  A. A radio.

  B. A radio station.

  C. A book.

  听第三段对话,回答第8小题。

  8. How does the woman send a text message? __________ .

  A. On her computer.

  B. On TV.

  C. On her mobile phone.

  听第四段对话,回答第9~10小题。

  9. Who went to the supermarket?? __________ .

  A. Jan

  B. Amy

  C. Tom

  10. What does the woman speaker want? __________ .

  A. She wants to go to the supermarket.

  B. She wants to take a massage.

  C. She wants to call her back..

  听第五段对话,回答第11~15小题。

  11. Where is the new sports centre? __________ .

  A. Near Straight Road.

  B. On Long Street.

  C. Beside the station.

  12. What sports can't people do now at the sports centre? __________ .

  A. Table tennis.

  B. Volleyball.

  C. Swimming.

  13. How much should you pay for a year-ticket if you are 16? __________ .

  A. $40

  B. $50

  C. $60

  14. Why will they go to the sports centre next Friday? __________ .

  A. They won't have any classes. B. They can play there longer.

  C. The tickets will be cheaper.

  15. What's the relationship(关系) between the two speakers? __________ .

  A. Schoolmates.

  B. Workmates.

  C. Twins.

  3)听短文。根据你所听到的短文内容,在每小题的三个选项中,选出一个最佳答案,将其字母编号写在题号前的括号内,短文听两遍。(本部分共5小题,每小题1分,共5分。)

  16. How many public holidays in a year are there in England? __________ .

  A. Eight.

  B. Nine.

  C. Ten.

  17. Which is the most important holiday in England? __________ .

  A. Christmas Day.

  B. New Year's Day.

  C. Both A and B.

  18. What do the English usually do on the 28th or 29th in August? __________ .

  A. Have a big dinner together.

  C. Celebrate their National Day.

  B. Drive to the seaside.

  19. Why is the traffic often very bad on that day? __________ .

  A. Because the train is very hard. B. Because the fog is quite thick.

  C. Because there are too many cars.

  20. When do people go back home from the beaches? __________ .

  A. Next day.

  B. Early in the afternoon.

  C. Late in the evening.

  4)听填信息。听短文,根据短文内容填写所缺信息,短文听两遍。每空不限一词。(本部分共5小题,每小题2分,共10分。)

  Name

  Hobby

  Reason

  Tom

  21.

  It can make him strong and 22.

  Jack

  Listening to 23.

  It can make him feel comfortable.

  David

  24.

  It can help him know more about the world.

  Mark

  Taking pictures

  He wants to show the beauty of the world to 25.

  二、单项填空。在每小题给出的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案,将其字母编号写在题号前的括号内。(本大题共20分,每小题1分。)

  26.Would you mind _________ in class?

  A. no talking B. not talking C. no talk D. not talk

  27.-_________ have you been in this school?

  -For two years.

  A. How often B. When C. How soon D. How long

  28.Our teacher told us light (光) _________ much faster than sound .

  A. travels B. traveled C. had traveled D. will travel

  29.My father _________ Beijing on business for three days. He will be back in two days.

  A. have gone to B. has gone to C. has been to D. has been in

  30.The price of this bicycle is quite _________. I don't have enough money to buy it.

  A. low B. rich C. high D. expensive

  31.It has been two years _________ he came to China.

  A. since B. after C. before D. till

  32.- Would you like some butter with your bread?

  - ____________.

  A. Not at all B. OK. Here you are

  C. That is right. D. Yes, a little, please

  33.There isn't going to be any pollution in the future, _________?

  A. be there B. be not there C. is there D. isn't there

  34.-Would you mind if I smoke here?

  -_________. No smoking here.

  A. Oh, please don't B. Yes, please.

  C. Of course not D. It doesn't matter

  35.While we _________, we saw a UFO land on a street.

  A. were shopping B. shopped C. are shopping D. shop

  36.He won't join in the party. I won't, _________.

  A. yet B. either C. also D. too

  37.I don't know when he _________ tomorrow. If he _________, I'll let you know.

  A. comes, comes B. will come, comes

  C. comes, will come D. came, will come

  38.-You are Jim's sister, aren't you?

  -_________.

  A. No, I am B. Yes, I'm not C. Yes, I am D. Yes, you are

  39I had a hard time _________ where the post office is.

  A. finding B. found C. finds D. to find

  40.There are lots of shops on _________ of the street.

  A. every sides B. all sides C. both sides D. neither sides

  A. STOP B. NO PARKING C. DANGER

  41. She is the tallest her classmates.

  A. in

  B. between

  C. among

  D. to

  42. visitors will come to Beijing for the 2008 Olympic Games on August 8th.

  A. Plenty of

  B. A couple of

  C. Little

  D. Much

  43. The soldier gave his life the student's life in the earthquake(地震) in Sichuan.

  A. to save

  B. to saving

  C. save

  D. saving

  44. The magazine once a month.

  A. comes on

  B. comes out

  C. comes up

  D. comes up with

  45. he is very young, he does very well.

  A. Though ... but

  B. Although ... but

  C. Although ... /

  D. / ... still

  三、完形填空。通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项中,选出一个最佳答案,并将其字母编号写在题号前的括号内。(本大题共20分,每小题2分。)

  Xiao Qiang, a 12-year-old Chinese boy, has too many activities. His father _(46) him away from school four afternoons a week and drives him across town to practice. "I do most of my __(47) in the car when we are (48) to practice, and I have to do the rest(剩余的) when I get home. I am too tired, I just want to sleep." he said.

  "More and more kids become unhappy (49) they have too many activities to do." Said Mr Wang, an expert(专家) of Children Development. 41% of the children aged 9-13 said they felt (50) most of the time, and more than 75% of them said that they wished they had more (51) to play.

  "Over- scheduling(过量的课程安排) is a growing problem for Chinese families." said Mr Wang. It is not good for both kids and their parents. More families eat dinner (52) or often eat fast food (53) their way to drawing or music lessons. We all know it is important for kids to learn how to relax. If they don't learn that now, it will be more difficult to learn when they get (54) . Kids need time to relax. Parents should (55) about what is right for kids.

  46. A. take

  B. takes

  C. took

  D. has taken

  47. A. sports

  B. business

  C. homework

  D. housework

  48. A. riding

  B. flying

  C. walking

  D. driving

  49. A. but

  B. of

  C. because

  D. so

  50. A. excited

  B. interested

  C. worried

  D. dangerous

  51. A. great time

  B. full time

  C. right time

  D. free time

  52. A. slowly

  B. quickly

  C. quietly

  D. happily

  53. A. on

  B. by

  C. in

  D. across

  54. A. taller

  B. stronger

  C. older

  D. better

  55. A. hear

  B. think

  C. look

  D. tell

  四、阅读理解。阅读下面短文,并做每篇短文后面的题目。从每小题所给的四个选项中,选出能回答所提问题或完成句子的最佳答案,并将其字母编号写在题号前的括号内。(本大题共30分,每小题2分。)

  A

  Before you go to another country it is a great help if you know the language and some of the customs of the country.

  When people meet each other for the first time in Britain, they say, "How do you do? "and shake hands. Usually they do not shake hands when they just meet or say goodbye. But they shake hands after they haven't met for a long time or when they will be away from each other for a long time.

  Last year a group of German students went to England for a holiday. Their teacher told them that the English people hardly shake hands. So when they met their English friends at the station, they kept their hands behind their backs. The English students had learned that the Germans shake hands as often as possible, so they put their hands in front and got ready to shake hands with them. It made both of them laugh.

  56. It is ____ if you know the language and some of the customs of the country.

  A. not useful

  B. not helpful

  C. very helpful

  D. very bad

  57. English people usually shake hands when they ______.

  A. meet every time

  B. meet for the first time

  C. say goodbye to each other

  D. say hello to each other

  58. Usually English people don't shake hands _______.

  A. when they will be away for a long time

  B. when they say "How do you do? "

  C. when they just meet or say goodbye

  D. after they haven't met for a long time

  59. Which of the statement(陈述)is right?

  A. German people shake hands as often as possible.

  B. English people like shaking hands very much.

  C. German people hardly shake hands.

  D. Neither English people nor Germans like shaking hands.

  60. This story is about _______.

  A. shaking hands

  C. customs

  B. languages

  D. languages and customs

  B

  Chen Weijun,13, is a Junior 2 student at Huaqiao Middle School in Haikou, Hainan.

  This week, he had the happiest time. On Tuesday, he went to the Great Hall of the People in Beijing. He and nine other kids became the Top 10 Young Pioneers.

  "Now I am not only my dad's good boy, I am China's good boy. I must work harder," he said.

  At school, Chen is a good student leader. He does many activities. He was in short plays. He worked as a host(主持人) for his school TV.

  "I'm self-assured. It's good to try different things." Chen said. "If you can dream it, you can do it."

  Chen's teacher, Xie Wei, said Chen is nice and helpful. "He doesn't talk much but works very hard."

  Young Chen always helps other people. One student at his school, Wu Deyi, had leukaemia(白血病). Chen asked astudents and teachers to help him. From February to May, Chen raised more than 20,000 yuan for Wu.

  Chen also thinks about how to make his city cleaner. There were plastic bags in the Meishe River. Chen was sad. He wanted the river to be clean. So he wrote a letter to the head of the city. He asked him to spend more money, tell people not to throw rubbish into the river and have a wall to keep children safe. The head of the city listened to him. Now the river is cleaner.

  At home, Chen is a good boy. He washes his clothes and he also cooks meals for the family sometimes. Chen says his hero is Premier(总理) Wen Jiabao. "He is very brave. He is not afraid of difficulties and makes China stronger," Chen said. Will Chen become a big leader of tomorrow?

  61. Chen Weijun is .

  A. a college student

  B. from Hainan Province

  C. A senior student

  D. not his dad's good boy

  62. At school Chen is busy with .

  A. his studying and many other activities

  B. helping Wu Deyi

  C. playing games and hosting his school TV. D. collecting plastic bags

  63. The underlined word " self-assured." means .

  A.自负的

  B. 自满的

  C. 自私的

  D.自信的

  64. The head of the city has spent more money .

  A. helping Wu Deyi

  B. cleaning and protecting rivers

  C. buying new clothes for Chen

  D. building Chen's school TV station

  65. The best title (标题) for the passage would be .

  A. Good boy who likes to help other people

  B. A Big Leader of Tomorrow

  C. Something About the Head of the City.

  D. A boy's hero

  C

  配对阅读。左栏是5个中学生遇到的难题,右栏是某报专栏编辑给他们的建议.请将问题与右栏建议配对。并把最佳选项的字母编号写在题号前的括号内。其中两项多余。

  Problem

  Advice

  66.

  67.

  68.

  69.

  70.

  In English class, my classmates often laugh at my poor spoken English.

  I find I am too busy to have any time for my own entertainment.

  My family is very poor. My study is bad. I want to drop out of school and find a job.

  My parents are working all day. I feel lonely. No one can understand me.

  I don't have any friends maybe that's because I come from a poor family.

  A. You are too young to find a job. If you want to get rid of (摆脱) the poverty (贫穷) in the future, you need to study hard and get a job later.

  B. Never lose your heart(信心). Get up earlier and practice your spoken English. Practice makes perfect. Believe your English will get better and better.

  C. Arrange(安排) your study and work well and you can save some time to relax. Don't worry. Just happy.

  D. Talk to your parents at dinner table and let them know you more. And make more friends with your neighbors or classmates or teachers. There are still many people around you.

  E. You are never too old to learn, no matter how old you are or what you have done, nothing should ruin(破坏) your decision for your study, just go on, the new life is waiting for you.

  F. People like you mainly(主要地) because you are an interesting and lovely person. If you can open yourself to talk to and share with other people, you can find a lot of friends. Don't feel ashamed(害臊)of your poor family. If you work hard, you can be rich one day.

  G. Try to make friends with your classmates. Be friendly to them.

  第Ⅱ卷 综合运用 (50分)

  五、看图短文填空。看图阅读下面的短文,并利用上下文补充所缺信息,每个空白处只需填写一个形式正确、意义相符的单词。(本大题共20分,每小题2分。)

  Once a Frenchman go to England. He knew a __(71)__ English. One day when he was sitting by the (72) of a restaurant and having lunch, he (73) a voice "Look out!" So he put his head out of the window to find out (74) was happening outside. Just then a basin (盆) of dirty water poured (泼) over his (75) . He was very angry. The man passing by laughed at (76) and he got even (77) . At last a woman told him that "Look out!" in (78) means " (79) (80) !"

  六、读写综合(本大题分为A、B两部分,共30分)

  A.信息归纳(本题共10分,每小题2分。)

  请仔细阅读下面的信,读后完成下面的表格。

  Dear Li Ming,

  How time flies! I have been here in Wuhan for one year. It's hot here now.

  I have learned over five hundred Chinese words since I came here . I'm working hard at it. Now I can write some Chinese words. Have you read the words on the postcard? I wrote them on my own.

  Summer holidays are coming soon. What's your plan for it? Can you write a letter to tell me? I am waiting for your letter..

  Yours,

  Mike

  Questions

  Information

  81. Who is the writer of the letter?

  82. Who is the receiver of the letter?

  83. How is the weather like in Wuhan now?

  84. How many Chinese words has Mike learned?

  85. What's on the postcard

  假设你是班主任,针对现在学生进网吧成风的现象,你在下周班会上,要谈论这个话题。请你根据所给的要点用英语写一篇80词左右的讲话稿。文章开头已给出。

  ·益处:学会使用现代设备--电脑;学习更多知识,更方便。

  ·弊端:过于沉迷游戏;网上交友,聊天频繁,学习时间减少。

  ·建议:不要花费太多时间上网;要在网上学习有益的事情。

  Hello! My dear friends,

  As we know, a computer is one of the most useful inventions in the world.

  安徽省滁州市2013-2013学年度第二学期八年级 下英语期末模拟试卷答卷

  一、听力理解。(本大题共四部分,共30分。1~20每小题1分21~25每小题2分,)

  1. 2. 3. 4. 5.

  6. 7. 8. 9. 10.

  11. 12. 13. 14. 15.

  16. 17. 18. 19. 20.

  21. 22. 23. 24. 25.

  二、单项填空。(本大题共20分,每小题1分。)

  26. 27. 28. 29. 30.

  31. 32. 33. 34. 35.

  36. 37. 38. 39. 40.

  41. 42. 43. 44. 45.

  三、完形填空。(本大题共20分,每小题2分。)

  46. 47. 48. 49. 50.

  51. 52. 53. 54. 55.

  四、阅读理解。(本大题共30分,每小题2分。)

  56. 57. 58. 59. 60.

  61. 62. 63. 64. 65.

  66. 67. 68. 69. 70.

  五、看图短文填空。(本大题共20分,每小题2分。)

  71. 72. 73. 74. 75.

  76. 77. 78. 79. 80.

  六、读写综合(本大题分为A、B两部分,共30分)

  A.信息归纳(本题共10分,每小题2分。)

  81. ________________________________________________________________________

  82. ________________________________________________________________________

  83. ________________________________________________________________________

  84. ________________________________________________________________________

  85. ________________________________________________________________________

  (B) 假设你是班主任,针对现在学生进网吧成风的现象,你在下周班会上,要谈论这个话题。请你根据所给的要点用英语写一篇80词左右的讲话稿。文章开头已给出。

  ·益处:学会使用现代设备--电脑;学习更多知识,更方便。

  ·弊端:过于沉迷游戏;网上交友,聊天频繁,学习时间减少。

  ·建议:不要花费太多时间上网;要在网上学习有益的事情。

  Hello! My dear friends,

  As we know, a computer is one of the most useful inventions in the world.

  安徽省滁州市2013-2013学年度第二学期八年级 下英语期末模拟试卷

  答案:

  听力理解

  1. A

  2. A

  3. B

  4. A

  5. B

  6. B

  7. C

  8. C

  9. B

  10. C

  11. C

  12. C

  13. A

  14. B

  15. A

  16. A

  17. C

  18. B

  19. C

  20. C

  21. Playing football 22. healthy 23. music

  24. Collecting stamps 25. others

  一、 单项填空

  26. B

  27. D

  28. A

  29. B

  30. C

  31. A

  32. D

  33. C

  34. A

  35. A

  36. B

  37. B

  38. C

  39. A

  40. C

  41. C

  42. A

  43. B

  44. B

  45. C

  三、完形填空

  46. B

  47. C

  48. D

  49. C

  50. C

  51. D

  52. B

  53. A

  54. C

  55. B

  四、阅读理解

  56. C

  57. B

  58. C

  59. A

  60. C

  61. B

  62. A

  63. D

  64. B

  65. B

  66. B

  67. C

  68. A

  69. D

  70. F

  五、看图填词

  71. little

  72. window

  73. heard

  74. what

  75. head

  76. him

  77. angrier

  78. English

  79. Be

  80. careful

  十、读写综合

  A) 81. Mike 82. Li Ming 83. It's hot.

  84. Over five hundred 85. Some Chinese words

  B) Hello, my dear friends,

  As we know, computer is one of the most useful inventions in the world. As the computer goes into more and more families, many of you begin to use it and begin to get on line. Internet is very convenient for us. For example, we can learn more knowledge, we can read the news and we can know better about the world on it. But some of you haven't used it very well. You have spent too much time in playing games. Or you make net friends online, and chat with them all night. It has taken you too much time. And you do worse and worse in your lessons. Can you listen to my opinions? I think you'd better not spend too much time on school days. And you'd better do something useful and healthy online. I hope all of you will learn a lot from the Internet.

  That's all. Thank you.
下载地址

下载该资源的还下载了:
下载说明
  • ☉推荐使用网际快车下载本站软件,使用 WinRAR v3.10 以上版本解压本站软件。
  • ☉如果这个软件总是不能下载的请点击报告错误,谢谢合作!!
  • ☉下载本站资源,如果服务器暂不能下载请过一段时间重试!
  • ☉本站仅仅提供一个观摩学习的环境,将不对任何资源负法律责任。所有资源请在下载后24
  •  小时内删除,任何涉及商业盈利目的均不得使用,否则产生的一切后果将由您自己承担!
  • ☉本站部分课件为网上搜集,若无意中侵犯到您的版权利益,敬请来信联系我们。
  • 最新添加
    点击排行
    免责声明 - 关于我们   赣ICP备09013534号-3 
    Copyright © 2011-2012 www.hjszy.com All Rights Reserved